maanantai 23. marraskuuta 2015

H1

Pilvipalvelut




iCloud
Applen kehittämä pilvipalvelu, jonne voi tallentaa erilaista sisältöä, kuten kuvia.
Toimii nettiselaimen kautta.

Windows Live Skydrive
Online-palvelu, jonne voi varastoida tietoja.
25GB ilmaista säilytystilaa, johon pääsee käsiksi millä vaan halutulla mobiililaitteella.

Evernote
Muistiinpano-ohjelma, jolla voit luoda tekstiä, kuvia ja ääni muistiinpanoja.
Toimii kaikilla alustoilla. Mobiilisovellus saatavilla Androidille, iOS:lle, Windows Phonelle, BlackBerrylle ja WebOS:lle

Teamviewer
Yksityishenkilöille ilmainen ruudun jakopalvelu. Käyttäjä voi ohjata asiakkaan tai perheenjäsenen tietokonetta etäpalveluna.

Facebook
Ei ole tyypillinen pilvipalvelu. Yli 500 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Facebook ei tarjoa tallennustilaa, mutta käyttäjät voivat jakaa kuvia, videoita ja tilapäivityksiä verkkoon.

The Rackspace Cloud

Tarkoitettu pilvessä tapahtuvaan tallennukseen.

MobileMe
Applen tuotteiden käyttäjille hyvä pilvipalvelu.
Tarjoaa käyttäjän kontaktit, kalenterin ja postit tietokoneelle, sekä iPhonelle ja iPadille.
Toimii myös Microsoft Outlookin kanssa.
Hyödyllinen ominaisuus on tilille synkronoidun laitteen (iPhone/iPad) sijainnin jäljittäminen.

Amazon Simple Storage Service (Amazon S3)

Amazon S3 tarjoaa tallennustilaa “Simple Storage” järjestelmänsä kautta.

Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2)

Simple Storage Servicen kaltainen palvelu. Tallennustilan hinta perustuu tuntitaksan mukaan ja tallennustila vaihtelee tarpeen mukaan.

Windows Azure Platform

Azure on käytännössä pilvisovellusten sarja, jonka avulla kehittäjät voivat rakentaa sovelluksia pilveen paikallisen palvelimen sijasta.

Salesforce

Yhtiöille suunniteltu Salesforce on työkalu kontaktien, projektien ja myyntitietojen hallintaan. Salesforce seuraa asiakasposteja ja puheluja. Se integroituu Lotus Notesin, Google appsin ja Outlookin kanssa. Käyttäjä voi jakaa projekteja pilven kautta.

IBM Storage Solutions

Yrityksille suunnattu palvelu, joka tarjoaa kolme erilaista vaihtoehtoa, “Smart Business”, “Smart Business Cloud” ja “Smart Business Systems.” Palvelu mahdollistaa pilven hyödyntämisen tallennustilana, sovellusten liikutteluna ja yhteistyön välineenä.

Skytap

Skytapin avulla yritykset voivat välittömästi näyttää asiakkailleen sovelluksen, sovellusidean tai tuotteen virtuaalisen koneen kautta, johon kaikki pääsevät käsiksi nettiselaimen kautta.

Dropbox

Yksi suosituimmista pilvipalveluista. Palvelun yksinkertaisuus ja helppokäyttöisyys on tehnyt siitä hyvän työkalun monille käyttäjille. Palvelu tarjoaa 2 GB ilmaista tallennustilaa.Dropbox toimii Macilla ja PC:llä, sekä yleisimmillä mobiilialustoilla. Dropbox luo käyttäjän koneelle kansion haluttuun paikkaan. Kaikki kansioon laitetut tiedot synkronoituvat automaattisesti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti